Extenties voor aggregator boekingen

De Onefit API activeren

De Onefit API activerenKoppel je Eversports Manager met je Onefit account

Je kunt je Eversports Manager via een API koppelen aan je Onefit-account. Hierdoor wordt je kalender automatisch naar Onefit gestuurd. Onefit boekingen en annuleringen komen direct in je Eversports Manager terecht.

1) Activeer de Onefit API in het menu Markt

Je kunt de uitbreiding "Onefit API" activeren in Markt (menu-item linksonder). Als je klikt op "Lees meer" kun je de bestelling afronden. Je ontvangt dan een e-mail met een bevestiging en informatie met de vervolg stappen.

2) Activeer activiteiten voor Onefit

Je activiteiten zijn pas zichtbaar voor Onefit wanneer je deze activeert in de Eversports Manager. Je kunt zelf bepalen welke lessen of trainingen je wilt activeren via de API. Om een activiteit te activeren voor Onefit ga je naar de instellingen voor die activiteit.

In de instellingen van de activiteit klik je op het tabblad "Voorwaarden". Daar klik je op "Registratievoorwaarden".

Als je alle data van deze activiteit beschikbaar wilt maken voor Onefit kun je de optie "Sta boekingen van marktplaatsen toe" selecteren.

Zodra je jouw instellingen opslaat worden de afspraken van die activiteit direct naar Onefit gestuurd via de API.

3) Onefit-Support informeren

Onefit moet op de hoogte worden gebracht van deze koppeling.

Verstuur een bericht naar je contactpersoon en informeer ze over de activatie.

Zij hebben 2 ID nummers nodig (UUID locatie en de company UUID) voor de activatie.

Deze vindt je in het menu Instellingen > versie en Informatie.

Dit is hoe de API-koppeling werkt:

Zodra je API-koppeling succesvol is ingesteld worden de volgende stappen geautomatiseerd:

Activiteiten synchroniseren

Zodra je Eversports Manager is gekoppeld aan je Onefit-account worden de activiteiten die je hebt geactiveerd voor aggregators rechtstreeks naar Onefit gestuurd. Hierdoor hoef je jouw agenda niet twee keer te beheren.

Boekingen en annuleringen direct via de API

Wanneer klanten boeken of annuleren via Onefit worden deze boekingen of annuleringen direct doorgestuurd naar de Eversports Manager. Boekingen zijn terug te vinden in de sign-in van activiteiten waar je ook de boekingen van je eigen klanten vindt. Onefit boekingen hebben automatisch het product "Onefit" geselecteerd en hun boekingen kunnen niet handmatig worden geannuleerd.

Wanneer je een activiteit annuleert krijgt Onefit automatisch bericht over de annulering zodat zij hun klanten hierover kunnen informeren.

Klanten aanmaken via de API

Wanneer een klant boekt via Onefit wordt die klant automatisch aangemaakt in je Eversports Manager. Bij klanten die via de API boeken wordt het aggregator ID automatisch opgeslagen in het klantprofiel. Dit ID zorgt ervoor dat toekomstige Onefit boekingen met dit ID automatisch aan deze klant kunnen worden toegewezen.

Als je al klanten in je klantenbeheer hebt die regelmatig gebruik maken van Onefit kun je het Onefit ID handmatig invoeren in hun klantprofiel. Ga hiervoor naar het klantprofiel in je Eversports Manager. Daar vind je in het tabblad "Details" de sectie "Klant ID's van aggregators". Door op de 3 bolletjes rechts te klikken kun je het Onefit ID voor deze klant invullen:

Als deze klant vervolgens via de API boekt zal de boeking aan dit klantprofiel worden toegewezen. Er wordt geen nieuwe klant aangemaakt.

Wij wensen je veel succes met deze Onefit API!