Extenties voor aggregator boekingen

De BODDY API activeren

Verbind je Eversports Manager met je BODDY-account

De nieuwe BODDY-extensie is niet zoals alle andere aggregator-API's. Ze richten zich op het promoten van je studio via reisplatforms zoals Tripadvisor, Hilton of Expedia en brengen reizigers die actief willen blijven tijdens hun vakantie naar je studio.

Neem voor meer informatie over een samenwerking met BODDY en de vermelding van je aanbod via hun app een kijkje op hun website of neem rechtstreeks contact op met [email protected] .

Zodra je BODDY bent gaan gebruiken, kun je je Eversports Manager koppelen om je aanbod automatisch te vermelden en boekingen te synchroniseren via de API.
Hoe werkt het?

1) Activeer de BODDY-extensie

Wanneer je inlogt bij je Eversports Manager ga je naar het menu markt, hier kun je een nieuwe extensie vinden met de naam BODDY API. Klik op 'Lees meer' en volg het activeringsproces om de extensie te activeren. Je ontvangt vervolgens een e-mail met een bevestiging en informatie over je volgende stappen.

In tegenstelling tot andere aggregator extensies kan het voorlopig gratis geactiveerd worden omdat BODDY de maandelijkse kosten voor de extensie overneemt voor early adopters. Als je BODDY nog niet gebruikt, neem dan contact met ze op via [email protected] voor meer informatie en hulp bij de activering.

2) Activeer je activiteiten voor BODDY

Je activiteiten zijn pas zichtbaar op BODDY als je ze activeert in je Eversports Manager. Je kunt via de API bepalen welke lessen of trainingen je wilt activeren. Om een activiteit te activeren voor BODDY ga je naar de instellingen van die activiteit.

In het tabblad Voorwaarden > Registratievoorwaarden van de activiteit instellingen vind je nu de optie "Aggregator boekingslimiet". Hier kun je de instelling wijzigen in "Sta boekingen van marktplaatsen toe" als je alle sessies van die activiteit via BODDY wilt aanbieden. Het is ook mogelijk om het aantal beschikbare slots voor BODDY klanten te beperken.

Als je alle data van deze activiteit boekbaar wilt maken voor BODDY, kun je de optie "Sta boekingen van marktplaatsen toe" selecteren.

Zodra je je instellingen opslaat, worden de afspraken van die activiteit direct naar BODDY gestuurd via de API zodra deze succesvol is verbonden.

3) Informeer de BODDY support

Zodra je je eerste activiteiten voor BODDY hebt geactiveerd, kun je contact opnemen met [email protected] en laten weten dat je API klaar is. Het supportteam van BODDY koppelt je Eversports Manager aan je BODDY-account.
Heb je nog geen BODDY account, dan geeft het support team je alle informatie die je nodig hebt om een account te openen.

Je hebt twee ID's nodig van je Eversports Manager die je kunt vinden in het menu Instellingen > Versie en Informatie.

Zo werkt de API:

Zodra je API succesvol is ingesteld, zijn de volgende stappen geautomatiseerd:

Activiteiten synchroniseren
Zodra je Eversports Manager is gekoppeld aan je BODDY account, worden de afspraken van lessen & trainingen die je hebt geactiveerd voor aggregators direct naar BODDY gestuurd. Hierdoor hoef je je agenda niet twee keer te beheren.

Boekingen en annuleringen direct via de API
Wanneer klanten boeken of annuleren via BODDY, worden deze boekingen of annuleringen direct doorgestuurd naar je Eversports Manager. Boekingen vind je terug bij het aanmelden van activiteiten, waar je ook de boekingen van je eigen klanten vindt. BODDY boekingen hebben automatisch het product "BODDY" geselecteerd en kunnen niet handmatig uit een activiteit worden geannuleerd.

Wanneer je een activiteit annuleert, wordt BODDY automatisch geïnformeerd over de annulering, zodat zij hun klanten hierover kunnen informeren.

Aanmaken van klanten via de API
Wanneer een klant via BODDY boekt, wordt die klant automatisch aangemaakt in je Eversports Manager. Voor klanten die via de API boeken, wordt de aggregator ID automatisch opgeslagen in het klantprofiel. Dit ID zorgt ervoor dat toekomstige BODDY boekingen met dit ID automatisch aan deze klant kunnen worden toegewezen.

Als je al klanten in je klantbeheer hebt die regelmatig BODDY gebruiken, kun je de BODDY ID handmatig invoeren in hun klantprofiel. Ga hiervoor naar het klantprofiel in je Eversports Manager. Daar vind je het onderdeel "Klant ID's van aggregators" in het tabblad "Details". Door op de 3 puntjes rechts te klikken kun je de BODDY ID voor deze klant invoeren:

Als deze klant vervolgens via de API boekt, wordt de boeking toegewezen aan dit klantprofiel. Er wordt geen nieuwe klant aangemaakt.

Wij wensen je veel succes met BODDY!