Zoom gebruiken voor je online lessen

Tips voor het gebruiken van Zoom en Eversports Manager

Offer the beste combinatie van Eversports Manager en Zoom

Veel studio's gebruiken de combinatie "Eversports Manager & Zoom" bij het aanbieden van online lessen.

• Eversports Manager verzorgt:

• het hele boekings- en betalingsproces

• inclusief klanten- en productadministratie.

• Maak een Zoom account aan via deze link. Zoom is gratis voor online lessen tot 40 minuten. Als je langere lessen wilt aanbieden of meer dan 100 deelnemers wilt hebben bij je lessen moet je overschakelen op een van de betaalmodellen van Zoom. De optie "Pro" voor €13,99,- per maand is voor de meeste studio's voldoende. Hier een overzicht.

Maak een Zoom account aan via deze link. Zoom is gratis voor online lessen tot 40 minuten. Als je langere lessen wilt aanbieden of meer dan 100 deelnemers wilt hebben bij je lessen moet je overschakelen op een van de betaalmodellen van Zoom. De optie "Pro" voor €13,99,- per maand is voor de meeste studio's voldoende. Hier een overzicht.

1) Maak een Zoom-meeting aan voor elke activiteit

Zodra je jouw Zoom-account hebt aangemaakt kun je meteen beginnen met het aanmaken van je eerste online activiteit. Klik op "Een meeting plannen". Er wordt een venster geopend waarin je nu alle instellingen voor deze 'vergadering' kunt configureren. Je kunt voor elke activiteit een vergadering op voorhand aanmaken.

2) Sla de link naar de meeting op in Eversports Manager

Zodra je de meeting hebt aangemaakt in Zoom vind je de link naar deze meeting in Zoom. Elke meeting heeft een individuele link.

• Zodra je de meeting hebt aangemaakt kopieer en plak je deze link in je Eversports Manager in de betreffende activiteit.

• Klik hiervoor in je Eversports Manager op "Sessie bewerken" voor de les.

• Je kunt dan de "Online Stream Link" functie activeren en hier de Zoom link toevoegen. Je klanten krijgen 15 minuten voor aanvang van de les toegang tot deze link. In dit artikel lees je waar je klanten de link kunnen vinden.

3) Zoom Instellingen

Aangezien alleen klanten die geregistreerd zijn via Eversports Manager de link 15 minuten voor aanvang van de les zullen ontvangen raden wij aan de "Registratie-instelling" uit te schakelen. Meer info over het "Meeting Wachtwoord" vind je hier. De instelling "Video van presentator en deelnemer" kun je laten staan. De audio-optie kan op "Computer Audio" worden gezet.

In de "Meeting options" kun je verdere instellingen maken.

• Als je "Binnenkomen vóór gastheer" activeert kunnen je klanten al de online les in voordat jij binnenkomt.

• Deactiveer de optie "Deelnemers dempen bij binnenkomst". Voordat de les begint is het erg prettig als alle deelnemers nog even kunnen communiceren (vergelijkbaar met de studio op locatie).

• Je kunt de "wachtruimte" activeren als je de deelnemers zelf wilt toelaten tot de online les. Zo kun je elke deelnemer die je toelaat toevoegen aan de deelnamelijst in de Eversports Manager sign-in. Als je het gemakkelijk wilt maken kun je de wachtkamer deactiveren - zodat alle deelnemers gemakkelijk met de les mee kunnen doen.

• Je kunt "Alleen geautoriseerde gebruikers kunnen deelnemen" uitschakelen.

• Wij raden je aan om de lessen NIET op te nemen. Dit is belangrijk voor de privacy van je klanten en zorgt ervoor dat het "service idee" voor je lessen behouden blijft.

4) Opening van de meeting voor het begin van de les

Wij raden aan om de 'vergadering' minstens 15 minuten voor het begin van de les te openen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je deelnemers ideeën kunnen uitwisselen voor de les start. Dit verhoogt het "gemeenschapsidee" dat nu virtueel wordt beleefd in je online les.

Om de 'vergadering' te openen kun jij of een van je docenten klikken op "Open Link" in de sign-in van een les. Dit opent direct de Zoom link voor de les. Zodra je de link naar de 'vergadering' hebt geopend kan de les beginnen.

5) Instellingen tijdens de les

• Vlak voordat de les begint kun je alle klanten op Mute zetten. - Op deze manier is alleen de microfoon van de leraar te horen en is je leraar in focus.

• Je klanten kunnen ook op je video klikken en naar de pin-optie gaan om je video vast te zetten op hun scherm zodat ze alle oefeningen die je laat zien goed kunnen volgen.

• Na de les kun je het geluid van alle deelnemers inschakelen. Zo kun je na afloop van de les nog informatie uitwisselen.

6) TIP - Activeer de Zoom-interface

Als je tijd en moeite wilt besparen, kun je de Zoom extensie activeren met Eversports Manager. Op deze manier worden alle vergaderlinks automatisch voor je aangemaakt voor alle activiteiten die je online aanbiedt.

Lees hier hoe u de Zoom interface activeert.

Wij wensen je veel succes met de online lessen!