Aanvullende instellingen

Export van de e-mailadressen

Export, nieuwsbrief, email

In drie simpele stappen kun je een lijst met e-mailadressen maken die je kunt importeren in je nieuwsbriefsysteem.

Je wil bijv. een nieuwsbrief versturen naar alle nieuwe klanten van de afgelopen maand.

Stap 1 - Klanten exporteren

Ga naar het menu Klantenbeheer en doe een export met alle e-mailadressen van je klanten.

Stap 2 - Sorteer op het veld "Lid sinds"

Voor elke klant vind je de kolom "Lid sinds". Deze datum geeft aan wanneer de klant is aangemaakt in je Klantenbeheer. Voor klanten die via je widget online hebben geboekt komt de eerste boekingsdatum overeen met de dag waarop het klantprofiel is aangemaakt.

Als je bijvoorbeeld een nieuwsbrief wilt sturen naar alle nieuwe klanten van afgelopen maand kun je filteren op 'afgelopen maand'. Ga hiervoor naar het tabblad gegevens in Excel, markeer de kolom "Lid sinds" en selecteer de filteroptie.

Als je nu op het pijltje naast "Lid sinds" klikt wordt een menu geopend en kun je de gewenste filter toepassen.

Stap 3 - Gefilterde klanten importeren in nieuwsbrief-tool

Je kunt nu de gefilterde lijst met e-mailadressen van nieuwe klanten direct kopiëren en importeren in het systeem dat je gebruikelijk gebruikt voor je nieuwsbrieven.

TIP - Als je Mailchimp gebruikt kun je je klanten direct naar Mailchimp exporteren.