Groepslessen en Trainingen

Proeflessen en gratis lessen aanbieden

Hoe bied je gratis lessen en proef lessen aan

Indien je proeflessen of gratis lessen wil aanbieden, volg deze stappen:

Stap 1: Maak een gratis product aan

Ga naar Productbeheer en maak een nieuw product aan.

• Selecteer voor Servicetype: Proef service. Deze instellingen zullen dit specifieke product in je online Shop markeren met een tag 'Introductie aanbod'.

Als je dit aanbiedt als gratis product, vul dan €0,00 in bij de prijs.

Stap 2: Link het proefles product met de activiteiten

In de product instellingen bij Instellingen voor deelname kun je aangeven hoeveel strippen het product inhoudt (bijv. 1 boeking voor een periode van 3 maanden). Daarnaast selecteer je voor welke activiteiten dit product is toegestaan:

• selecteer een al bestaande activiteit

• of creëer een nieuwe speciale activiteit (bijv. 'Middag proefles').

Voor meer informatie kun je in dit artikel stap voor stap lezen hoe je een activiteit aanmaakt.

Stap 3: Aankoopvoorwaarden van het product

In de product instellingen van het product onder Aankoopvoorwaarden > Aanschafopties kun je aanvinken wie dit proefproduct mag aanschaffen.
Voorbeeld:

• Als dit product één keer per klant kan worden gekocht, vink de eerste optie aan.

• Mogen alleen nieuwe klanten dit product kopen? Dan vink je de tweede optie aan. Zodra ze zich inschrijven voor een activiteit zal dit product niet meer zichtbaar zijn voor hen.

Stap 4 - Het proefproduct toevoegen aan de activiteit

Als je in de productinstellingen de optie 'Servicetype: Proef Service' hebt geselecteerd (zie stap 1) dan kan je ervoor kiezen om het aantal klanten die een proefles komen doen te limiteren.

Ga naar de activiteit instellingen van de activiteiten waar dit product gebruikt kan worden, en selecteer in het tabblad Voorwaarden > Registratievoorwaarden hoeveel proefboekingen er per sessie kunnen worden toegestaan.

Stap 5 - Promoot je proefproduct

Nu je een proefles product hebt aangemaakt, zullen klanten de proefles kaart gemarkeerd zien staan op je website en op de Eversports app.

Je kunt je nieuwe product promoten op je website of via je nieuwsbrief door de link naar dit product te delen. Je vindt de link voor delen naast het product in het menu Productbeheer.

Daarnaast kunnen klanten op de Eversports app eenvoudig filteren op studio's met proeflessen en zo kun je veel nieuwe klanten werven.