Groepslessen en Trainingen

Groepslessen & Trainingen aanmaken

Groepslessen, trainingen, instellingen, activiteiten

Het instellen van groepslessen en trainingen werkt hetzelfde. Er is geen verschil in de instellingen van groepslessen en trainingen - behalve de naam.

1) Groepslessen & Trainingen aanmaken

Ga naar het menu Activiteiten > Groepslessen (of Trainingen) en klik op "Nieuwe groepsles creëren".

Basisinformatie

Hier kun je alle basisinformatie invullen zoals naam groepsles/training, beschrijving, activiteitengroep (dit is de kleur van de activiteit) en een afbeelding uploaden.
Je kunt ook de sport selecteren die bij de activiteiten past. Als je sport hier niet bij staat kun je deze toevoegen via het menu Instellingen > Profiel > Sport.
TIP: Bovenaan kun je een template selecteren van een bestaande groepsles.

Voorwaarden:

Je kunt aangeven met welke producten de groepsles/training te boeken is.
Alleen met de geselecteerde producten kunnen je klanten meedoen aan deze activiteit.

In de registratievoorwaarden stel je in de status van de activiteit (online, alleen zichtbaar of intern). Hier kun je aangeven hoeveel credits worden afgetrokken voor 1 deelname (standaard 1 deelname = 1 credit). Deze instelling kun je achteraf niet meer wijzigen. Verder kun je instellen of deze activiteit voor een bepaalde klantengroep is of voor alle klantengroepen.

In de annuleringsvoorwaarden bepaal je tot wanneer je klanten mogen annuleren en hun credits terugkrijgen (standaard 24 uur). Indien ze de boeking annuleren NA deze deadline, wordt er wel een credit afgetrokken.

Als je de videotheek hebt geactiveerd kan je hier aangeven of je livestream lessen wilt opnemen en delen in de videotheek.

Sessies toevoegen

Hier stel je in op welke dagen en tijdstippen groepslessen/trainingen plaatsvinden met daarbij de locatie en docenten. Je moet eerst je docenten aanmaken en locaties toevoegen (via menu Instellingen > Profiel > Locaties).

TIP: Maak één groepsles per sport aan waarin je meerdere sessies (lesdata en tijden) toevoegt. Dit scheelt veel tijd als je achteraf iets moet aanpassen in de groepsles instellingen. Je kunt elk moment nieuwe sessies toevoegen, aanpassen en verwijderen. Meer info lees je hier.

2) Groepslessen & Trainingen bewerken

Om je groepslessen (of trainingen) te bewerken kun je dit doen via:

• het menu Activiteiten > Beheer > Groepsles instellingen.

• het menu Activiteiten > menu Groepslessen - daar klik je op de drie bolletjes naast de sessie.

Meer info over hoe je sessies kunt bewerken vind je hier:

• Sessies wijzigen (link)

• Sessies annuleren en verwijderen (link)