Online betalingen en uitbetalingen (Eversports wallet)
  1. Help Center
  2. Wallet, Facturering & online betalingen
  3. Online betalingen en uitbetalingen (Eversports wallet)

Instructies voor het verifiëren van je online wallet

Hier vind je uitleg over de online wallet en hoe je die kan verifiëren.

Wat is mijn Eversports wallet?

Met je Eversports wallet maakt je je online betalingen en uitbetalingen mogelijk.

Om je aanbiedingen online te zetten en je klanten te bereiken, moet je eerst je Eversports wallet activeren.

Je hoeft je wallet maar één keer te verifiëren.

Eversports werkt met Stripe als online betalingsprovider.

Hoe activeer ik de wallet?

Je kan op drie manieren naar je online wallet gaan in Eversports Manager.

1. Klik op je profielicoon in de rechterbovenhoek. Als je wallet nog niet geverifieerd is, zie je een rood uitroepteken met de melding "Activeer online betaling" in het rood gemarkeerd.

2. Klik anders op je profiel icoon in de rechter bovenhoek van het menu Facturering > Online betalingen en Uitbetalingen.

3. Anders via het menu Dashboard > To Do's > je wallet is niet geverifieerd.

• Al deze manieren brengen je naar je dashboard voor online betalingen.

Klik vervolgens op 'Maak een online wallet aan' en vul alle gevraagde gegevens in.

• Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, zie je de wallet die is aangemaakt.

• In de sectie Status zie je de status van je wallet en of inkomende online betalingen en uitbetalingen zijn ingeschakeld.

• Om online uitbetalingen naar je bankrekening mogelijk te maken, voer je je bankrekening in.

• Bevestig vervolgens je wallet door op 'Verifieer je wallet' te klikken.

• Je wordt doorgestuurd naar onze betalingsprovider Stripe en stap voor stap door het proces geleid. Voer alle relevante informatie in, onder andere of je een particulier of een bedrijf bent en geef je wettelijke naam, e-mailadres en geboortedatum op.

• Na het voltooien van de verificatie, word je opnieuw doorverwezen naar het dashboard voor online betalingen.

Nu kun je zien dat je gegevens zijn toegevoegd aan 'Persoon'.

• Klik nogmaals op 'Verifieer de wallet' voor de ID verificatie.

Vul het type ID in (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) en het land van afgifte. Je kunt kiezen om een foto te maken of een bestand te uploaden. Begin met de voorkant van het ID-document, selecteer in de volgende stap de achterkant.

• Als je kiest voor het uploaden van een foto, moet het document de volgende eigenschappen hebben:

• JPEG- of PNG-formaat

• Gekleurd

• Grootte < 2 Mb

• Leesbaar!

• Geen vingers op de afbeelding die het document bedekken

• Na de controle word je teruggestuurd naar de Manager. Het kan even duren voordat het document is gecontroleerd. Zodra de controle voltooid is, zal je status 'geverifieerd' zijn in je dashboard voor online betalingen.

Betalingen en uitbetalingen zijn nu actief.

Check het saldo van je rekening op je wallet

Na het activeren van de Eversports wallet kun je online betalingen van je klanten ontvangen.

Hier kun je ook je saldo zien en wanneer de volgende uitbetaling zal plaatsvinden.

Je kunt je uitbetaling instellen volgens:

• Maandelijkse frequentie - de online betaalde facturen worden één keer per maand naar je bankrekening overgemaakt.

De standaard uitbetaling omvat een periode van de 25e van de lopende maand tot de 24e van de volgende maand.

• Wekelijkse frequentie - de online betaalde facturen worden één keer per week naar je bankrekening overgemaakt.

TIP - Wij raden je aan de wekelijkse uitbetaling op maandag te zetten om vertragingen te voorkomen.

TIP - Wij raden je aan de wekelijkse uitbetaling op maandag te zetten om vertragingen te voorkomen.

De uitbetalingen hebben een verwerkingstijd van 2 tot max. 10 werkdagen, afhankelijk van de betalingsprovider Stripe en de banken.

Elke maand ontvangt je samen met de uitbetalingen per email een overzichtsrapport van de overgemaakte bedragen.

Je kunt dit overzichtsrapport te allen tijde downloaden door op de drie puntjes naast de betreffende uitbetaling te klikken.

BELANGRIJK - dit overzichtsrapport is GEEN officieel document en je dient het niet te gebruiken voor boekhoudkundige doeleinden.

Alle officiële financiële rapporten zijn te vinden Financiën > Rapportages.