Rapportages

Haal verschillende rapporten op over verkopen met alle relevante verkoopinformatie voor jou en je belastingconsulent

Als je financiële rapporten over je omzet en inkomsten in Eversports Manager wilt exporteren, ga dan naar het menu Financiën > Rapportages.

• Selecteer aan de rechterkant het tijdsbestek dat je wilt exporteren (bijv. een maand)

• Selecteer het type export dat je wilt exporteren

Welke rapporten kan ik exporteren en met welk doel?

Er zijn vijf verschillende soorten rapporten die je kunt exporteren. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken en kan voor een ander doel worden gebruikt:

• Verkopen- en omzet accounts

Dit rapport wordt gegenereerd op basis van de factuurdatum van je verkopen en inkomsten. Het bevat je omzet opgesplitst naar BTW-percentage, betalingsstatus, geannuleerde facturen en voucherverkoop. Je kunt deze export doorsturen naar je belastingadviseur om je inkomsten en omzet te controleren.

• Betaalmethodes & medewerkers

Dit rapport wordt gegenereerd op basis van de transactiedatum van je verkopen. Dit rapport is een overzicht van de verkopen per medewerker en betaalwijze. Dit is NIET relevant voor je boekhouding maar kan gebruikt worden om je bedrijfsvoering te analyseren.

• Productverkoop & kortingen

Dit rapport wordt gegenereerd op basis van de transactiedatum van je verkopen. Het laat zien welke producten verkocht zijn (betaald en onbetaald) en hoeveel, inclusief kortingen.

Je exporteert dit als PDF- of CSV-bestand om individuele analyses nog eenvoudiger te maken.

• CSV-export van alle betalingen

Dit rapport is gebaseerd op de transactiedatum van je betalingen. De CSV geeft een overzicht van elke betaling die binnen de geselecteerde periode is verricht.

• CSV-export van alle facturen

Dit rapport is gebaseerd op de factuurdatum van je gemaakte facturen (betaald en onbetaald) binnen de geselecteerde periode. Je kunt dit elke maand doorsturen naar je belastingadviseur.

Waarom komen mijn exports NIET met elkaar overeen?

Eversports Manager voorziet je van verschillende soorten exports die diverse doelen hebben en gebaseerd zijn op verschillende berekeningen.

Deze verschillen zijn noodzakelijke informatie voor je belastingadviseur.

Zorg ervoor dat je zelf GEEN getallen vergelijkt tussen de verschillende exportsoorten, omdat deze hoogstwaarschijnlijk niet met elkaar overeen zullen komen.

Voorbeeld: Het rapport 'Verkopen- en omzet accounts' is gebaseerd op de factuurdatum (wanneer het product is verkocht), terwijl het rapport 'CSV van alle betalingen' is gebaseerd op de transactiedatum (wanneer het product is betaald). Deze rapporten zijn gebaseerd op twee verschillende berekeningen en kunnen niet met elkaar worden vergeleken.

Exporten voor vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid

Als je een BV met beperkte aansprakelijkheid bent moeten je financiële rapportages alle betaalde en onbetaalde facturen tonen. Om de juiste rapporten voor je BV aan te maken, ga je naar het menu Instellingen > Financiën > Rapportages aanmaken en vink je het vakje aan.

BELANGRIJK: indien je een klein bedrijf hebt en je hoeft je BTW % niet op je facturen te tonen, neem dan contact op met Support. Wij kunnen dit voor je aanpassen.