Vouchers

Vouchers verkopen en online delen

vouchers, tegoedbonnen, verkopen, delen op je website

In dit artikel leggen we je uit hoe je je vouchers onsite en online kunt verkopen en waar je een overzicht van alle verkochte vouchers kunt vinden.

1) Vouchers verkopen in de studio

BELANGRIJK: Controleer je menu Instellingen > Basisgegevens om de verkoop van vouchers toe te staan in je Eversports Manager.

Als je een voucher wil verkopen aan een klant, kun je dit doen in het menu Financiën > Verkoop of direct in het klantprofiel.

Je kunt je eigen code invoeren of je genereert een nieuwe code door op 'Code genereren' te klikken. De code van de bon verschijnt op de factuur PDF, in de factuur email en kan later worden afgedrukt.

TIP: Een voucher hoeft niet op naam verkocht te worden, dus je kunt eenvoudig een Inloopklant selecteren.

2) Vouchers online verkopen

Je kunt je vouchers shop integreren op je website je vouchers promoten met je klanten bijv. in je nieuwsbrief of social media.
Om je vouchers shop te integreren op je website, kun je de voucher widget link vinden via Productbeheer > Vouchers > Delen.

LET OP: Vouchers kunnen alleen via deze widget link worden gekocht. Ze zijn niet beschikbaar via de app of via de Eversports website.

Wanneer je klanten op de voucher link klikken, kunnen ze een van de afbeeldingen kiezen die jij hebt ingesteld voor vouchers. Daarna kunnen ze een bedrag kiezen (of zelf invoeren, als je deze optie hebt toegestaan) en ook een persoonlijke tekst toevoegen.

In de volgende stap wordt de klant gevraagd in te loggen of aan te melden om te betaling af te ronden en de voucher te downloaden.

De voucher code kan online worden gebruikt of in je studio.

3) Overzicht van de verkochte vouchers

Via het menu Financiën > Vouchers Lijst zie je een overzicht van alle verkochte vouchers.
Hier vind je alle info rondom reeds verkochte vouchers, o.a. klantnaam, voucher code, voucher status.
Door op de 3 bolletjes te klikken achter de voucher kun je de voucher nog eens printen.

4) Hoe kan ik een voucher preview zien

Als je een voorbeeld van de voucher wilt zien kun je het volgende doen:

• Eerst moet je een voucher verkopen via de Manager (bijvoorbeeld aan jezelf)

• Daarna ga naar Menu Financiën > Vouchers Lijst

• Klik op de 3 puntjes van de voucher die je wilt zien en klik op Voucher printen

• Je kunt een afbeelding selecteren en tekst toevoegen en op Afdrukken klikken om je voucher 'Preview' te zien.

OPMERKING: Je kunt ook dubbelklikken op de tekst in het voorbeeld en de tekst bewerken. Daarna kun je kiezen om het af te drukken.