Artikel

Artikelen aanmaken en aanpassen

Artikelen aanmaken, wijzigen en archiveren

Je kunt artikelen aanmaken voor aanvullende producten die je aanbiedt, zoals yogamatten en handdoeken, maar ook drankjes en bars die je verkoopt of verhuurt.

Artikelen kun je verkopen aan je klanten via het menu Financiën > Verkoop of via de Sign-In van een activiteit.
BELANGRIJK: Artikelen kunnen niet online worden verkocht. Ze worden dan ook niet in je shop getoond.

2) Artikelen aanmaken

Ga in het menu Productbeheer>Artikelen en klik op 'Nieuw artikel' in de rechterbovenhoek.

Hier kun je alle informatie invoeren van het artikel:

• Artikelgroep: Elk artikel moet toegewezen worden aan een groep (bijv. 'Horeca'). Je kunt nieuwe groepen aanmaken door op de button "Nieuwe artikelgroep creëren" te klikken. Als je al een groep hebt gemaakt, kun je deze bewerken door op het potloodje te klikken).

• Artikelnaam: deze naam wordt weergegeven wanneer je het artikel verkoopt (bijv. 'sportdrankje').

• Artikelnummer: als je een barcodescanner gebruikt, kan je hier een artikelnummer invoeren.

• Beschrijving: (optioneel) dit is interne informatie

• Verkoopprijs: voer eerst de brutoprijs in. Vervolgens selecteert je het BTW account met het juiste belastingtarief, de nettoprijs wordt automatisch berekend.

• Inkoopprijs: hier kun je informatie invoeren over de aankoopprijs voor je interne documentatie.
    Verder kun je hier instellen dat je de prijs van het artikel flexibel kunt aanpassen (bijv. d.m.v. kortingen) en dat je het artikel wil laten zien in je verkoop gedeelte.

3) Artikelen aanpassen, archiveren en verwijderen

In het menu Productbeheer > Artikelen kun je artikelen op elk moment bewerken door op de drie bolletjes achter het artikel te klikken.

Bewerken - als je bijv. de prijs wil aanpassen. Dit geldt voor alle toekomstige verkopen. De omzet in het verleden blijft onaangetast.

Archiveren - als je het artikel niet meer aanbiedt, kun je het archiveren, zodat je overzicht goed kunt behouden. Je vindt gearchiveerde artikelen onder het tabblad 'Artikelen > Meer > Gearchiveerde artikelen'.
Je kunt een artikel niet volledig verwijderen wanneer het in het verleden is verkocht.

Voorraad wijzigen - Als je werkt met de extensie Voorraadbeheer kun je hier de voorraad voor het artikel instellen en aanpassen. Telkens wanneer je een artikel via het systeem verkoopt, wordt de voorraad automatisch verlaagd.