Groepslessen en Trainingen

Activiteiten in bulk verlengen / annuleren

In dit artikel laten we je zien hoe je afspraken in bulk kunt bewerken en hoe je afspraken in bulk kunt annuleren.

Dit artikel heeft twee gedeeltes:

1. Activiteiten in bulk verlengen

2. Activiteiten in bulk annuleren

1) Activiteiten in bulk verlengen

Het is mogelijk om klassen in bulk te verlengen. Dit is handig wanneer je dezelfde groepsles op meerdere datums wilt aanbieden

Je kunt je lessen op de volgende manier in bulk uitbreiden:

• Ga naar menu Activiteiten > Kalender

• Klik op Meer > Activiteiten verlengen

• Je kunt alle groepslessen selecteren die je wilt verlengen. En klik dan op 'Naar de volgende stap'.

• Selecteer vervolgens een periode voor wanneer je deze lessen wilt verlengen. Wanneer je een periode selecteert krijg je te zien welke lessen verlengd worden. Klik vervolgens op 'Sessies aanmaken'. De sessies zijn nu zichtbaar in je rooster.
    LET OP: Bij het aanmaken van de nieuwe lessen kies alleen een periode waarvan je geen lessen in je rooster hebt staan, anders worden de lessen dubbel aangemaakt.

2) Activiteiten in bulk annuleren

Het is mogelijk om meerdere sessies van verschillende groepslessen tegelijk te annuleren. Dit kan handig zijn als je je studio voor een bepaalde periode moet sluiten of wanneer je een bepaalde les stopzet.
Om meerdere afspraken tegelijk te annuleren kun je de volgende stappen volgen:

• Ga naar menu Activiteiten > Kalender. Klik op Meer > Sessies annuleren

• Selecteer de periode waarvoor je je lessen wilt annuleren (bv. vakantieperiode), selecteer vervolgens alle lessen (of slechts een aantal)

• Klik op Verder naar annuleringsopties hier kun je kiezen of je de annulering op het rooster wilt weergeven (doorgestreepte sessies) of wilt verwijderen, en of je de deelnemers en studenten per e-mail wilt informeren.