Services: strippenkaarten en tijdkaarten
  1. Help Center
  2. Producten
  3. Services: strippenkaarten en tijdkaarten

Strippenkaarten & Tijdkaarten aanmaken

Strippenkaarten, rittenkaarten, tijdkaarten, instellingen

Leer hoe je services (strippenkaarten & tijdkaarten) kunt aanmaken in de Eversports Manager. De instellingen hiervan zijn vrijwel hetzelfde.

Bij Productbeheer > Services kun je klikken op nieuw product om een strippenkaart of tijdkaart aan te maken.

Basisinformatie

Maak een nieuw product aan of selecteer eventueel een template om een bestaand product te gebruiken.

Vul de naam van het product in (bijv. 10-strippenkaart of maandkaart) en een gedetailleerde beschrijving hiervan.

Bij service type kun je kiezen voor strippenkaart of tijdkaart.
LET OP: deze instelling kun je achteraf niet meer wijzigen.

Vervolgens kun je een servicegroep toewijzen om je producten groeperen. Dit is vooral handig wanneer je veel verschillende producten aanbiedt. Om een nieuwe groep aan te maken klik je rechts op 'Nieuwe servicegroep aanmaken'. Nadat je een groep hebt aangemaakt kun je deze gebruiken voor het product.

Met de specificatie speciaal type kun je aangeven of dit product een proefservice is (bijv. proefles) of een aggregatorproduct (bijv. voor Onefit of ClassPass). Als je dit selecteert kun je dan in de instellingen van je activiteiten beperken hoeveel deelnemers er met dit product aan je les mogen deelnemen.

Voer tot slot de bij prijs in van je product bij Verkoopprijs. Vul de bruto prijs in en het BTW tarief, dan wordt de netto prijs vanzelf ingevuld. Je kunt hier ook kiezen om het product in het verkoopgedeelte van de Eversports Manager te laten zien.

Instellingen

Ga vervolgens verder naar de Instellingen. Deze wijzen voor zich. Alle instellingen met een '*' zijn verplicht. Over enkele instellingen geven we je extra uitleg, namelijk:

Product koppelen met activiteit: Het is belangrijk om de activiteiten (bijv. groepslessen) te selecteren die met dit product geboekt kunnen worden. Dit kun je of hier doen of in de instellingen van de activiteit.

• Bij strippenkaarten geef je aan hoe vaak je klanten met de strippenkaart kunnen boeken, bijv. 10x voor een kaart met 10 credits. Je kunt instellen wat de geldigheid van het product is (bijv. 2 maanden).

• Bij tijdkaarten geef je aan hoe lang de kaart geldig is. Het kan ook nuttig zijn het aantal deelnames te beperken (deze functie is niet relevant voor strippenkaarten). Je kunt bijv. instellen dat een klant maar 2x lessen per week mag boeken. Je kunt ook instellen dat de klant zijn ongebruikte credits mag verzamelen en later opmaken totdat het product geldig is.

Verder kun je nog de aankoopvoorwaarden instellen om het product o.a. online aan te bieden:

• Dit product kan alleen online worden aangeschaft door nieuwe klanten: Dit kun je bijv. aanvinken voor proeflessen of proefperiodes.

• Deze service in de shop weergeven: Met deze optie wordt het product zichtbaar voor je klanten in je shop in de widget. Je klanten kunnen dit product ook kopen zonder een aanmelding te doen voor een activiteit, daarom kan het goed zijn om de geldigheid in te laten gaan op de datum van de eerste boeking.

Klantgroepen: Je kunt definiëren of een product verkocht mag worden aan alle klantgroepen of alleen aan een specifieke klantgroep. Dit geldt alleen voor online aankopen.

Prioriteit: Wanneer je klant meerdere producten heeft, kun je instellen dat product A altijd automatisch eerst wordt gekozen boven product B. De klant heeft altijd de mogelijkheid het product te veranderen. (Dit heeft niets te maken met de volgorde van je producten in de Shop).

Automatisch e-mails versturen: Je kunt instellen dat er een automatische e-mail wordt gestuurd bij een bepaald aantal resterende strippen/afloop van tijdkaart.

BELANGRIJK: Deze auto email wordt verstuurd alleen als de klant de notificaties heeft aangezet in zijn Eversports account en als de klant geen ander product actief heeft.

Vergeet niet op te slaan!