Extenties voor aggregator boekingen

De EGYM Wellpass® API activeren

Verbind je Eversports Manager met je EGYM Wellpass® account

Je kunt je Eversports Manager koppelen aan je EGYM Wellpass® account via een API.

Hierdoor wordt je rooster automatisch gesynchroniseerd met EGYM Wellpass® en komen boekingen en annuleringen direct in je Eversports Manager terecht.

1) Activeer de EGYM Wellpass® extensie

Je kunt de extensie EGYM Wellpass® API activeren in het menu Markt (linksonder).

Klik op 'Meer informatie' om de extensie te activeren. Je ontvangt dan een e-mail met een bevestiging en informatie over je volgende stappen.

image-png-Jan-03-2024-12-49-27-6925-PM

2) Activeer je activiteiten voor EGYM Wellpass®

Je activiteiten zijn pas zichtbaar op EGYM Wellpass® als je ze activeert in je Eversports Manager. Je kunt zelf bepalen welke lessen of trainingen je wilt activeren via de API. Om een activiteit te activeren voor EGYM Wellpass®, ga je naar de instellingen voor die activiteit.

image-png-Jan-03-2024-11-57-26-8896-AM

In het tabblad Voorwaarden van de activiteitinstellingen vind je nu de optie "Aggregator boekingslimiet". Hier kun je de instelling wijzigen in "Sta boekingen van marktplaatsen toe" als je alle sessies van die activiteit wilt aanbieden voor EGYM Wellpass®. Het is ook mogelijk om het aantal plaatsen dat je wilt aanbieden voor EGYM Wellpass® klanten te beperken.
image-png-Jan-03-2024-12-01-28-2073-PM

Als je alle data van deze activiteit boekbaar wilt maken voor EGYM Wellpass® , kun je de optie "Sta boekingen van marktplaatsen toe" selecteren.

image-png-Jan-03-2024-12-04-42-9995-PM

Zodra je je instellingen opslaat, worden de afspraken van die activiteit direct naar EGYM Wellpass® gestuurd via de API.

3) Informeer EGYM Wellpass®support

Zodra je je eerste activiteiten voor EGYM Wellpass® hebt geactiveerd, kun je contact opnemen met EGYM Wellpass® support en hen laten weten dat je API klaar is voor gebruik. Het support team van EGYM Wellpass®koppelt je Eversports Manager aan je EGYM Wellpass® account.

Je hebt twee ID's nodig van je Eversports Manager die je kunt vinden in het menu Instellingen > Versie en Informatie.

image-png-Jan-03-2024-12-10-28-8426-PM

Zo werkt de API:
Zodra je API met succes is ingesteld, worden de volgende stappen geautomatiseerd:

Activiteiten synchroniseren

Zodra je Eversports Manager is gekoppeld aan je EGYM Wellpass® account, worden de afspraken van groepslessen en trainingen die je hebt geactiveerd voor aggregators direct naar EGYM Wellpass® gestuurd. Hierdoor hoef je je agenda niet twee keer te beheren.

Boekingen en annuleringen direct via de API

Wanneer klanten boeken of annuleren via EGYM Wellpass®, worden deze boekingen of annuleringen direct doorgezet naar je Eversports Manager. Boekingen zijn terug te vinden bij de Sign-in van activiteiten, waar je ook de boekingen van je eigen klanten terugvindt. EGYM Wellpass® boekingen hebben automatisch het product "EGYM Wellpass®" geselecteerd en kunnen niet handmatig worden geannuleerd vanuit een activiteit.

Wanneer je een activiteit annuleert, wordt EGYM Wellpass® automatisch op de hoogte gebracht van de annulering, zodat ze hun klanten hierover kunnen informeren.

Klanten aanmaken via de API

Wanneer een klant via EGYM Wellpass® boekt, wordt deze automatisch aangemaakt in je Eversports Manager. Voor klanten die via de API boeken, wordt de aggregator ID automatisch opgeslagen in het klantprofiel. Dit ID zorgt ervoor dat toekomstige EGYM Wellpass® boekingen met dit ID automatisch aan deze klant kunnen worden toegewezen.
image-png-Jan-03-2024-01-03-19-4895-PM

Als je al klanten in je klantbeheer hebt die regelmatig EGYM Wellpass® gebruiken, kun je de EGYM Wellpass® ID handmatig invoeren in hun klantprofiel. Ga hiervoor naar het klantprofiel in je Eversports Manager. Daar vind je de sectie "Klant ID's van aggregators" in de tab "Details". Door op de 3 puntjes aan de rechterkant te klikken kun je de EGYM Wellpass® ID voor deze klant invoeren:

image-png-Jan-03-2024-12-21-34-8050-PM

Als deze klant vervolgens boekt via de API, wordt de boeking toegewezen aan dit klantprofiel. Er wordt geen nieuwe klant aangemaakt.

We wensen je veel succes met deze API!