Aanvullende instellingen

Klantgegevens exporteren

Klantgegevens in een Excel bestand downloaden en bewerken

Je kunt je klantgegevens exporteren en opslaan als Excel bestand. Dit houdt in dat je een tabel met alle data hebt die met Microsoft Excel kunt openen.

Klik in het menu Klantenbeheer op Meer > Exporteren klantgegevens.

Je kunt ook eerst je klanten filteren en vervolgens alleen de gefilterde klanten exporteren.

Met een CSV-bestand werken

Als je Excel niet hebt kun je het bestand met CSV openen en op de volgende manier goed zetten:

Selecteer kolom A om de data te splitsen per kolom. Hierna klik je op het tabblad Data en vervolgens Text to columns. Kies hier voor de optie Delimited. Ga vervolgens naar de volgende pagina en kies hier voor de delimiter 'komma'. Dit zorgt ervoor dat overal waar een komma staat een nieuwe kolom gesplitst wordt.

Klik vervolgens op Finish.

Dit document bevat de volgende informatie:

• Achternaam

• Voornaam

• Klantnummer

• Telefoonnummer

• Email adres

• Straat

• Postcode

• Stad

• Land

• Groep

• Status

• Nieuwsbrief abonnee of niet

• Klant sinds

Als je verder wilt werken met filters selecteer dan rij 1 en ga naar Data > Filters. Vervolgens kun je in rij 1 de juiste kolom kiezen die je wil filteren.