Inleiding - Activiteiten

Export van je activiteiten

Hier zie je hoe een overzicht van alle activiteiten kunt exporteren

In het menu Activiteiten kun je verschillende gegevens exporteren in CSV formaat.

STAP 1: Kies wat je wilt exporteren

1) Het Kalender tabblad

In het menu Activiteiten > Kalender, klik op "Meer" (in de rechterbovenhoek) > "Export activiteit & boekingen":

Hier kun je exporteren:

• Alle activiteiten op datum

Deze export is interessant voor het vaststellen van het salaris van de werknemers (tenzij je al gebruik maakt van het automatische payroll systeem), omdat het bestand het aantal ingeschreven en aanwezige deelnemers per klas en de namen van de docenten bevat.

• Alle individuele boekingen

• Alle no-shows (d.w.z. ingeschreven deelnemers die niet aanwezig zijn)

2) Tabbladen Groepslessen / Cursussen / Evenementen / Workshops / Trainingen / Kampen / Retreats / Opleidingen

In het menu Activiteiten kun je andere exports maken in de tabbladen Groepslessen, Trainingen enz. Klik hiervoor op "Meer" (in de rechterbovenhoek) > "Export activiteit & boekingen"

Hier kun je, naast de 3 vorige mogelijkheden, exporteren :

• Alle groepslessen (of trainingen etc.) op datum

• Alle no-shows (afwezigheden) van de lessen (of trainingen etc.)

STAP 2: Kies de tijdsperiode

Zodra je het soort export hebt gekozen, kun je de tijdsperiode kiezen waarvoor je de gegevens wilt exporteren:

Stap 3: Open het bestand

Je kunt nu het gedownloade bestand openen in het programma dat je gebruikt (Excel, Numbers, Google Sheets, enz.) en de filters van je keuze gebruiken.

OPMERKING: Als je het bestand opent in Excel of Google Sheets, zie je mogelijk alles in één kolom.

Om dit op te lossen, ga naar:

• Google Sheets: Bestand > Importeren > Uploaden en upload hier het bestand. Wijzig vervolgens het scheidingstype van automatisch detecteren naar aangepast en voeg een puntkomma " ; " toe.

• Excel: Gegevens > Tekst in kolommen selecteren. Selecteer afzonderlijk en selecteer in het volgende venster puntkomma " ; ".