Introductie klantenbeheer

Overzicht van een klantprofiel

Waar je alle info van je klanten kunt vinden en aanpassen

In het menu Klantenbeheer, ga naar een klantprofiel om de persoonlijke gegevens te zien.

1) Algemene instellingen

• In het eerste tabblad Samenvatting vind je een overzicht van afgelopen en toekomstige boekingen, of de klant lopende producten heeft en daarnaast ook een snelkoppeling naar alle facturen van deze klant.

• Het tweede tabblad is Details. Hier vind je alle relevante gegevens van deze klant, o.a. e-mailadres, nieuwsbriefvoorkeuren, opgeslagen betalingsmethoden (bijv. SEPA-mandaten) enz.
    Verder kun je hier een klantgroep aan een klant toewijzen door eenvoudig de betreffende klantgroep te selecteren. Je kunt ook direct zien of de klant al akkoord gaat met je gegevensbescherming.

• In het derde tabblad Producten vind je de informatie over hun huidige en oude producten (strippenkaarten, tijdkaarten, memberships en video's) o.a. de geldigheid en het aantal resterende eenheden.
    Door op de drie bolletjes achter elk product te klikken kun je meer details van het product zien bijv. de betreffende factuur of de bezoeken die de klant heeft geboekt met dat product.
    Je kunt nieuwe producten verkopen door te klikken op de winkelwagen bovenaan of op de knoppen 'Product verkopen' en 'Membership verkopen'.

• Tenslotte kun je rechtsboven op 'Klant bewerken' klikken om de klantgegevens te zien en eventueel aanvullen. Door op de drie bolletjes te klikken kun je alle facturen bekijken, een docentprofiel aanmaken en je leraren/trainers de juiste inlog-rechten te wijzen voor je systeem.

2) Het boekingsoverzicht

In het tabblad Samenvatting vind je het overzicht van de huidige en afgelopen boekingen en het overzicht toekomstige boekingen.

Door op één van deze velden te klikken kom je bij de boekingshistorie waarin alle informatie van elke boeking staat. Het overzicht laat zien welke activiteit de klant heeft geboekt, of de boeking online of via de studio is gemaakt, welk product is gebruikt om te boeken en of de klant als aanwezig is gemarkeerd.