SEPA

Een SEPA factuur annuleren (SEPA XML)

Hoe annuleer je een factuur betaald met SEPA XML

Als je een factuur wilt annuleren die is betaald met SEPA XML, volg dan deze stappen:

• Ga naar het menu Financiën > SEPA en klik op het menu 'Meer > Terugvorderingen aanmaken'.

• Vul het boekingsnummer in van de factuur die je wilt annuleren en klik op 'controleren'. Je ziet nu het bedrag dat met SEPA-incasso is betaald.

• Klik op 'Verder'.

• Nu kun je de details van de terugvordering bepalen. Het is belangrijk om als betaalmethode 'Onbetaald' te selecteren, zodat de rekening achteraf geannuleerd kan worden. Je dient ook een reden te kiezen.

• Bevestig de instellingen door op 'Terugvorderingen aanmaken' te klikken.

• Nu kun je de factuur annuleren.

BELANGRIJK - Als je het bedrag hebt geïncasseerd, moet je het handmatig via bankoverschrijving retourneren.