Toekennen & wijzigen van bestaande producten
  1. Help Center
  2. Klantenbeheer
  3. Toekennen & wijzigen van bestaande producten

Toekennen van bestaande services

Producten verkopen aan je klanten die ze reeds hadden gekocht in je oude systeem

Ben je je Eversports Manager aan het opzetten en ben je aangekomen bij het toekennen van producten aan je klanten?

In Eversports kun bestaande producten toevoegen en ervoor zorgen dat je klanten het juiste aantal credits krijgen.

1 - Klant opzoeken

Ga naar het menu Klantenbeheer, klik op het klantprofiel en vervolgens op het winkelwagentje. Of ga naar het menu Financiën > Verkoop en voer de klantnaam in.

Kies vervolgens het product dat je wil toekennen, bijv. een 10-strippenkaart.

2 - Productinstellingen aanpassen

Klik op het groene potloodje om de gebruikte strippenkaart aan te passen, bijv. als je een korting wilt geven.

Je hebt hier verschillende instellingen die je kunt aanpassen:

• Je kunt een korting geven, bijv. 100% als de klant het bedrag al heeft betaald in het oude systeem. De nieuwe prijs bedraagt EUR 0.

• Pas de geldigheid aan naar de details van de gebruikte strippenkaart.
    Geef bijv. de originele startdatum in, pas het aantal maanden aan als dit afwijkt bij het betreffende strippenkaart. Je kunt zelfs een specifieke einddatum selecteren.

• Pas het aantal eenheden aan naar het aantal credits dat er nog over zijn op de strippenkaart. Als het product 10 sessies aanbiedt, maar de klant al 3 sessies had in het voorgaande systeem, dan vul je in dit veld in dat hij/zij nog maar 7 keer mag boeken.

Om de wijzigingen op te slaan, moet je een reden opgeven. In dit geval zou bijvoorbeeld een korte notitie als "Transfer oud ticket" voldoende zijn.

3 - Verkoop afronden

In het overzicht Verkoop kun je deze verkoop afronden door een betaalmethode te kiezen.
Je rondt het proces af door de betaalmethode "Contant" te kiezen en op de knop "Zonder factuur" te klikken. Dit betekent dat er een factuur wordt gegenereerd, maar deze wordt niet afgedrukt of geopend als PDF/email omdat de klant dit product al in het oude systeem heeft betaald en geen verdere factuur nodig heeft.

Nu wordt de reeds gekochte 10-strippenkaart aan je klant toegewezen en kan hij deze gebruiken om je lessen te boeken.

Je kunt het product terugvinden in het klantenprofiel.

Daar kun je ook alle belangrijke informatie in een oogopslag zien en eventuele wijzigingen checken door op het commentaar-icoontje naast de productnaam te klikken.