Familie accounts aanmaken voor je gezin
  1. Help Center
  2. Instructies voor je klanten
  3. Familie accounts aanmaken voor je gezin

Hoe maak ik een familie account aan? (alleen voor je klanten)

Met familie accounts kunnen je klanten boekingen beheren voor hun kinderen en partners

Als je voor je kinderen of partners wil boeken maar geen extra Eversports account wil aanmaken, kun je een familieaccount aanmaken.

Voordelen van een familieaccount

Wanneer klanten gebruik maken van een familieaccount, heeft dit verschillende voordelen:

• De eigenaar van het familieaccount kan boekingen van elk familielid met één account beheren

• Er is slechts één emailadres nodig, dat van de eigenaar van het familieaccount

• De eigenaar van het familieaccount kan aankopen voor de familieleden beheren en alle facturen staan op naam van de eigenaar

• Opgeslagen betaalmethodes van de accounteigenaar kunnen worden gebruikt voor aankopen voor de familieleden

• BELANGRIJK: Wanneer de accounteigenaar een familielid aanmaakt en de eerste boeking/aankoop maakt, zullen zowel de accounteigenaar als het familielid in de database van de studio verschijnen.

Hoe kan ik een familie account aanmaken?

LET OP - Alleen klanten kunnen een familie account aanmaken.

Om juridische implicaties kunnen studio's geen familieaccounts aanmaken.

Om een familie-account aan te maken, volg deze eenvoudige stappen:

1) Wanneer je inlogt op je Eversports account (via de Eversports website of de studio website) zie je een nieuw menu item "Boek voor een familielid".

Klik hierop om een familieaccount aan te maken.

2) Maak ten minste één familielid aan door voor- en achternaam in te vullen.

3) Nu is het familie account aangemaakt en de familie account eigenaar kan de familieleden selecteren om boekingen te maken of producten aan te schaffen.

Wanneer je inlogt, zal het systeem nu vragen met welk account je verder wil gaan. Je kunt op elk moment van het ene account naar het andere wisselen.

Als je een ander familielid wil toevoegen, kun je dit doen in het menu aan de rechterkant (in het studiorooster of op de Eversports website).

Boek voor je familieleden

Wanneer je inlogt, zal het systeem nu vragen met welk account je verder wil gaan.

Wanneer de eigenaar van het familieaccount boekt, zien ze bovenaan het scherm voor welk familielid ze boeken.

Ze kunnen direct van het ene account naar het andere wisselen.

Wanneer de eigenaar van het familieaccount een familielid aanmaakt en de eerste boeking/aankoop afrondt, zullen zowel de eigenaar van het familieaccount als het familielid in de database van de studio verschijnen.

Familieleden verwijderen

Wil je een gezinslid verwijderen, dan kan dat gewoon via de app of de website van Eversports.

Wanneer de familieaccount eigenaar inlogt, zien ze het menu-item "Familieleden".

Daar vind je de verwijderopties en kun je kiezen tussen:

• alleen het verwijderen van een familielid of

• het verwijderen van een familielid door dit lid een eigen inlog te geven.

In dit geval wordt er een e-mail verstuurd waarin deze persoon wordt uitgenodigd een eigen account aan te maken. Wanneer de klant de uitnodiging accepteert, wordt het familielid verwijderd van het familieaccount.

Wat als een familielid al boekingen had in een oude account?

Wanneer een bestaande klant van een studio (met boekingen en/of producten) als familielid wordt toegevoegd aan een familieaccount, verschijnt het account van het lid als een nieuw account in het Klantenbeheer van de studio.
De oude boekingen worden niet weergegeven in de account van het nieuwe familielid omdat ze nog steeds gekoppeld zijn aan het oorspronkelijke account.

De eigenaar van het family account kan inloggen op zijn Eversports account en vervolgens overschakelen naar het lidaccount. In de menutabs 'Mijn boekingen' of 'Mijn producten' kunnen zij een automatische notificatie naar Eversports Support sturen met de vraag om het oude account samen te voegen met het nieuwe familielid account. Wanneer dit gereed is, zullen alle gegevens van de oude account getoond worden in het nieuwe account van het familielid.