Klanten toevoegen en activeren
  1. Help Center
  2. Klantenbeheer
  3. Klanten toevoegen en activeren

Klanten aanmaken

Klanten aanmaken en importeren

Je vindt de profielen van je klanten, docenten en medewerkers in het menu Klantenbeheer.

Er zijn drie manieren om nieuwe klantgegevens toe te voegen:

1. Handmatig nieuwe klanten aanmaken

In het menu Klantenbeheer klik je op de knop "Nieuwe klanten toevoegen" om nieuwe klanten aan te maken. Het is verplicht om voor- en achternaam in te vullen en het is aan te raden om het emailadres in te vullen. Als je het emailadres invult, kun je later je klanten uitnodigen zodat ze hun Eversports account activeren en online kunnen boeken. Bovendien kun je dan alle facturen per mail versturen.

Als je je klant met een barcodescanner wilt inchecken, kun je hier het klantnummer invoeren. Alle verdere gegevens zoals telefoonnummer, verjaardag en adres zijn niet verplicht. Je kunt eventueel de nieuwe klant toewijzen aan een klantengroep.

BELANGRIJK: Je kunt kiezen of je een persoons- of een bedrijfsaccount wilt aanmaken. Het bedrijfsaccount kan ook handig zijn voor klanten die het BTW-nummer van hun bedrijf op de factuur moeten vermelden.

In het klantprofiel kun je ook de velden "Notitie" en "Waarschuwing" gebruiken die in de Sign-in aan alle leraren en medewerkers getoond worden (deze info wordt niet getoond aan de andere klanten). Hier kun je belangrijke informatie aangeven bijv. als de klant rugklachten heeft en lichamelijk beperkt is.

2. Nieuwe klanten kunnen zichzelf aanmelden

Klanten zien je aanbod op je website, op de Eversports website of in de app en kunnen zichzelf eenvoudig inschrijven. Hun gegevens worden automatisch overgenomen in je klantenbeheer wanneer ze een van je lessen boeken of een product aanschaffen.

3. Klantengegevens importeren via een CSV-bestand

Er bestaat de mogelijkheid dat wij al je klantgegevens in één keer importeren. Daarvoor hebben we een klantenlijst in een CSV-bestand nodig.

Je kunt een CSV-bestand maken met bijv. Microsoft Excel.

Als je wilt dat wij al je klantgegevens in één keer importeren, neem dan contact met ons op via Support@eversports.com

Voor jouw informatie - Het aantal klanten dat je in je Eversports Manager kunt beheren is onafhankelijk van het aangeschafte Eversports pakket.