Cursussen, workshops, kampen, evenementen, opleidingen
  1. Help Center
  2. Activiteiten
  3. Cursussen, workshops, kampen, evenementen, opleidingen

Aanmaken van cursussen, workshops, evenementen en meer

Multisessie-evenementen, basisinformatie, cursussen, workshops, retreats, evenementen, kampen, opleidingen

Het aanmaken van cursussen, evenementen, workshops, retreats, kampen en opleidingen is identiek.

TIP: Als je deze activiteiten niet ziet staan in de menubalk Activiteiten, kun je ze elk moment activeren. Ga naar het menu Activiteiten en klik op de drie bolletjes rechts (meer info hier).

Instellingen

Basisinformatie

Hier kun je alle basisinformatie invullen zoals titel, beschrijving, activiteitengroep en een afbeelding uploaden. Je kunt ook de soort sport selecteren. Als je sport er niet bij staat kun je deze toevoegen via het menu Instellingen > Profiel > Sport.
TIP: Bovenaan kun je een template selecteren van een bestaande activiteit.

Voorwaarden

Stel hier in of je producten of met tickets wilt aanbieden. Het grootste verschil is dat de losse of combi-tickets alleen voor deze activiteit worden aangemaakt en niet in je productoverzicht worden aangetoond. Bovendien kun je met tickets korting krijgen (bijv. early birds of last minute prijzen). Als je tickets wilt gebruiken geven we meer informatie hierover in dit artikel.

LET OP: Deze instelling kun je achteraf niet meer wijzigen.

Registratievoorwaarden - Je kunt kiezen voor een standaard instelling of specifieke instellingen.

Boekingsstatus - De activiteit is voor de klant niet zichtbaar, zichtbaar maar niet boekbaar, of wel zichtbaar en boekbaar.

Online registratiedeadline: 'Standaard' betekent dat de instellingen gelden die je hebt ingesteld bij Instellingen > Basisgegevens > Online betaling. 'Aangepaste online registratiedeadline' betekent dat je direct de optie krijgt om zelf wijzigingen te maken zoals vanaf wanneer en tot wanneer klanten zich kunnen aanmelden.

Online betaling: 'Standaard' betekent dat de instellingen gelden die je zelf hebt ingesteld bij Instellingen > Basisgegevens > Online betaling. 'Aangepast' houdt in dat je direct de optie krijgt om instellingen op te geven voor de betaling.

Klantengroepen: Je kunt hier kiezen of alleen specifieke klantengroepen toestemming krijgen om de workshop te boeken.

Annuleringsvoorwaarden - Kies hier voor Standaard (24 uur) of Aangepaste instellingen.

Als je kiest voor aangepast, voeg dan de voorwaarden die je hanteert toe zodat je klanten dit kunnen zien op het moment dat ze boeken zoals bijv. de annuleringsperiode.

Sessies inplannen

Ga naar "sessies". Hier kun je enkele of meerdere data en tijdstippen kiezen waarop de activiteiten plaatsvinden via '+' onderaan.

Hier vul je vervolgens een begin- en einddatum toe, net als een begin- en eindtijd.

Ook selecteer je de dagen waarop de activiteit plaatsvindt. Kies vervolgens 'nieuwe afspraak creëren' en de data worden ingepland. Je kunt deze data op elk moment aanpassen.

BELANGRIJK: Niet vergeten de pagina op te slaan!