Eerste stappen voor docenten en medewerkers
  1. Help Center
  2. Docenten & medewerkers
  3. Eerste stappen voor docenten en medewerkers

Eerste stappen voor docenten en medewerkers

Alle informatie die je nodig hebt voor je docenten en medewerkers

In dit artikel geven we je alle relevante informatie voor je docenten en medewerkers.

1) Activiteiten: klanten aan- en afmelden

Je kunt klanten aan- en afmelden via de 'Sign in' van een activiteit. In het menu Activiteiten klik je op de gewenste activiteit en daarna op de 'Sign in' knop.
Voor cursussen, workshops of evenementen heb je tevens de mogelijkheid om klanten voor alle mogelijke data aan te melden.

Lees hier meer over hoe je de Sign in kunt gebruiken.

In de Sign in kun je eenvoudig klanten registreren die al in je Klantenbeheer zitten, nieuwe klanten aanmaken en een product verkopen aan klanten die er nog geen hebben.

2) Producten verkopen

Er zijn verschillende manieren om producten te verkopen aan je klanten:

Volg de volgende stappen om een product te verkopen aan je klant:

1. Selecteer het gewenste product aan de rechterkant. Dit kunnen zijn services, artikelen en vouchers.

2. Selecteer de betaalmethode (contant, bankoverschrijving, etc.).

3. Selecteer de factuurmethode. Je kunt kiezen tussen bon, PDF, email of zonder factuur.

NOTE: Als je 'zonder factuur' selecteert, wordt de factuur nog steeds aangemaakt, maar niet naar de klant verzonden.

NOTE: Als je 'zonder factuur' selecteert, wordt de factuur nog steeds aangemaakt, maar niet naar de klant verzonden.

3) Boekingen met 'geen product' verwerken

Wanneer klanten een boeking hebben zonder een geldig product worden ze weergegeven als "geen product" boekingen.

Dit kun je bijvoorbeeld zien via de Sign in van de les.

Lees hier meer over hoe je dit kunt verwerken.

4) Facturen controleren

In het menu Financiën > Facturen, kun je alleen de facturen van vandaag en gisteren zien en indien nodig op 'betaald' zetten.

ALLEEN VOOR MANAGERS (niet zichtbaar voor docenten):

5) Maak een nieuwe klant aan

Om een ​​nieuwe klant aan te maken ga je naar het menu Klantenbeheer en klik je op

Nieuwe klant toevoegen. Lees hier meer informatie over het aanmaken van een klant.

6) Klantenbeheer inzien

In het menu Klantenbeheer zie je alle klanten en hun gegevens. Als je op een klant klikt, wordt een nieuw venster geopend, waar je naast de persoonsgegevens ook het productoverzicht en de boekingen van de betreffende klant kunt zien.

Klantenbeheer.

TIP: Hier kun je ook nieuwe producten verkopen aan je klant.