Verkoop

Overzicht van verschillende betaalmethodes voor op locatie

Alle betaalmethodes die je kan gebruiken via de Eversports Manager

Bij verkopen in het menu Financiën > Verkoop kun je verschillende betaalmethoden zien en gebruiken.

• In het menu Instellingen > Basisgegevens kun je aangeven welke betaalmethoden beschikbaar zijn op locatie.

• Deze betaalmethoden zijn alleen interne instellingen voor handmatige toewijzingen van producten op locatie en hebben geen invloed op betaalmethoden die klanten online aangeboden krijgen.

In dit artikel lichten we de verschillende betaalmethoden voor op locatie toe:

• Onbetaald

Betekent dat de klant achteraf betaalt. Op dit moment weet je misschien nog niet welke betaalmethode de klant gaat gebruiken.
    Dan kan je de betaling onbetaald laten.
    De factuur heeft de betaalstatus 'Onbetaald'.
    Als de klant het openstaande bedrag online (via de betaallink) betaalt, wordt de factuur automatisch op BETAALD gezet.
    Als de klant het openstaande bedrag in de studio betaalt, kun je de factuur in het factuuroverzicht op BETAALD zetten.

• Contant

Wanneer de klant op locatie met contant betaalt kies je deze betaaloptie.
    Een overzicht van alle contante betalingen vind je op het balans van de kassaldo in het kasboek, dit zie je ook terug op de dagafsluiting.
    De factuur heeft direct de betaalstatus 'Betaald'.

• Overschrijving

Als de klant het bedrag overmaakt naar je bankrekening, dan verreken je de factuur met de betaalmethode OVERSCHRIJVING.

BELANGRIJK: Bankoverschrijvingen worden niet geïncasseerd door Eversports. De studio is zelf verantwoordelijk voor het controleren van eigen bankrekening om te zien of de klant het bedrag heeft overgemaakt.
    De factuur heeft direct de betaalstatus 'Betaald'.

• Creditcard (op locatie)

Wanneer je ter plaatse een creditcard betaalsysteem hebt waarmee klanten kunnen betalen, kies je voor deze betaalmethode. Aan het eind van de dag kan je alle creditcardbonnen vergelijken met je kasboek. Het bedrag moet overeenkomen.
    De factuur heeft direct de betaalstatus 'Betaald'.

• PIN

Wanneer je een pinapparaat op locatie hebt en klanten hiermee betalen kies je voor deze betaalmethode. Aan het eind van de dag kun je alle pinbonnen vergelijken met je kasboek. Het bedrag moet overeenkomen.
    De factuur heeft direct de betaalstatus 'Betaald'.

• Voucher (op locatie)

Als de klant een voucher inwisselt op locatie, kies je deze betaalmethode. Indien niet het gehele bedrag met een voucher wordt betaald, maar slechts gedeeltelijk, kun je een Deelbetaling invoeren.
    De factuur heeft direct de betaalstatus 'Betaald'.

• SEPA XML

Dit is alleen zichtbaar wanneer SEPA XML is geactiveerd voor je studio. Als een klant een SEPA mandaat heeft, kunnen betalingen via SEPA XML worden uitgevraagd. Tijdens de volgende SEPA-run worden alle facturen van de rekening van de klant afgeschreven en op BETAALD gezet.